به گزارش مشرق به نقل از «تابناک»، پس از افشاگری چند روز پیش روزنامه «نیویورک تایمز» در مورد وجود برنامهای گسترده در دولت آمریکا برای حمله سایبری به تأسیسات هستهای ایران، گمانهزنیها درباره ابعاد سیاسی و حقوقی این اقدام در محافل گوناگون شکل گرفته است.
در همین رابطه، نشریه آمریکایی «فوربس» امروز ضمن انتشار تحلیلی، نتیجه گرفته که با توجه به تعاریف موجود از جنگ در خود آمریکا، انجام چنین کاری از سوی دولت اوباما در واقع به منزله اعلان ورود به یک جنگ از سوی آمریکا تعبیر خواهد شد.
فوربس به گفته یکی از کارشناسان این حوزه اشاره میکند که بر این باور است، جالبتر از موضوع دست زدن آمریکا به حمله سایبری علیه دیگر کشورها، بررسی این نکته است که آیا چنین حملاتی، اقدام جنگی به شمار میروند یا خیر. اگر چنین باشد، برنامه کاخ سفید اثرات بسیار عمیقتری از صرف اخلال در برنامه هستهای ایران خواهد داشت.
فوربس به یک تحقیق انجام شده توسط کاخ سفید در سال گذشته اشاره میکند که با نام «استراتژی بینالمللی برای فضای سایبری» انتشار یافته است.
در این سند که به تأیید کاخ سفید رسیده، آمده:
«دولتها حقی ذاتی برای دفاع از خود دارند که میتواند در رویارویی با اقداماتی در فضای سایبری انجام گیرد... اقدامات خصمانه معین که در فضای سایبری انجام شود، میتواند موجب برانگیختن واکنشهایی شود که ما بر پایه تعهداتمان با شرکای نظامی خود به آن متعهدیم... زمانی که چنین چیزی اثبات شود، ایالات متحده با اقدامات خصمانه در فضای سایبری همانند هر گونه تهدید دیگر به این کشور برخورد خواهد کرد».
به این ترتیب، یکی از نکاتی که در گزارش فوربس به آن اشاره شده، این است که اگر به جای حمله سایبری آمریکا به ایران، حملهای از سوی یک کشور به آمریکا انجام میگرفت، این کار به عنوان حرکتی خصمانه و شریرانه و نمادی از تروریسم معرفی میشد.
این خط تحلیلی فوربس در روزهای گذشته در شماری دیگر از مطبوعات غربی نیز بازتاب یافته است. در حقیقت، آنچه مسلم است، این که در شرایط جدید جهانی و با تغییر مفهوم متداول جنگ، انجام حمله علیه یک کشور در فضای سایبری نیز میتواند به مثابه اعلان جنگ علیه آن کشور در نظر گرفته شود.
کد خبر 126223
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۶
- ۲ نظر
- چاپ
سیاستهای جدید دولت اوباما در مقابل ایران و تلاشهای آمریکا برای ایجاد اخلال در برنامه هستهای ایران، هر روز شکل و ابعاد جدیدی به خود میگیرد. این روند تا جایی ادامه پیدا کرده که امروز عملاً سخن از اعلام جنگ آمریکا علیه ایران به میان میآید.